2024 m. AUTO BILD vasarinių padangų stabdymo testas: Įtempta konkurencija tarp varžovų

2024 m. AUTO BILD vasarinių padangų testas jau įsibėgėjo, atskleisdamas pirmuosius netikėtumus ir dar kartą patvirtindamas padangų konkurencingumą. Šių metų teste dalyvauja 55 pretendentai, kurių padangos yra 205/55 R16 dydžio – įprastas pasirinkimas Europos kompaktinės klasės automobiliams. Nors stabdymo kelias ant šlapios ir sausos dangos yra labai svarbus rodiklis pirminėje atrankoje, labai svarbu nepamiršti, kad tai tik vienas padangų eksploatacinių savybių aspektas. Galutinis geriausių padangų verdiktas apims daug platesnį bandymų spektrą, užtikrinantį išsamų kiekvienos padangos galimybių įvertinimą.

Stebina tai, kad preliminarūs rezultatai parodė išskirtinius tiek tradicinių, tiek netikėtų prekės ženklų padangų rezultatus. Atrankos etape pirmavo ” Continental” padangos, tačiau nuo jų nedaug atsiliko ” Kumho Ecsta HS52” padangos, kurių rezultatai buvo nepaprasti ir įrodė, kad aukščiausios kokybės padangos nėra būdingos tik aukščiausios klasės prekiniams ženklams. Panašiai pirmąsias vietas užsitikrino ir “Vredestein Ultrac” bei ” Hankook Ventus Prime 4″, o “Hankook” tęsia pastaraisiais metais pasiektus gerus rezultatus, o tai rodo, kad vartotojai gali rinktis iš daugybės patikimų variantų.

Taip pat paminėtos “Toyo Proxes Comfort”, “Falken Ziex ZE 310 Ecorun” ir “Maxxis Premitra 5 HP5” – visos jos užėmė aukščiausias vietas ir pateko į galutinį etapą. Šie rezultatai rodo konkurencingą lauką, kuriame prekės ženklai, tradiciškai laikomi nepremijiniais, meta iššūkį status quo ir siūlo aukštos kokybės alternatyvas, kurias verta apsvarstyti bent jau stabdymo kelio disciplinose.

20 geriausių padangų iš kvalifikacinio etapo pateko į galutinį bandymų etapą, kuriame jos bus vertinamos dar griežčiau. Šis išsamus bandymas apims ne tik stabdymo kelią, bet ir įvairius kitus aspektus, todėl bus galima susidaryti visapusišką vaizdą apie kiekvienos padangos veikimą įvairiomis sąlygomis. Nustatant geriausias 2024 m. vasaros padangas, lemiamą vaidmenį atliks tokie veiksniai kaip valdymas, komfortas, patvarumas ir efektyvumas.

Stabdymo kelias, nors ir svarbus, yra tik viena dėlionės dalis. Galutiniai vertinimai leis susidaryti išsamesnį vaizdą apie tai, kurios padangos užtikrina geriausią saugumo, eksploatacinių savybių ir vertės pusiausvyrą, ir padės vartotojams priimti pagrįstus sprendimus dėl savo transporto priemonių. Turėtume sulaukti daugiau 2024 m. vasaros bandymų, kad galėtume tiksliau apžvelgti rinką.

Rezultatai ->